SORTIDA D’UN DIA: En els marges de la colònia grega d’Emporion: el nucli indiketa del Mas Castellar de Pontós (Alt Empordà)

  • Salida Cultural sobre Arqueología
  • DR. DAVID ASENSIO I VILARÓ

   Professor associat dels Graus d’Arqueologia de la UB i la UAB. Arqueòleg i membre de l’equip que excava a Pontós 

  • Visita Cultural al Gironès
  • 16 de junio de 2018 a las Tot el dia

Tan sols 15 km en línia recta, terra endins, separen la neàpolis emporitana de l’assentament de població local del Mas Castellar de Pontós. Gairebé trenta anys d’excavacions continuades estan traient a la llum un nucli de poblament amb una evolució accidentada. Fins a quatre ocupacions de naturalesa molt diferent se succeeixen entre els segles V i III aC. Es tracta de sengles complexos arquitectònics superposats, d’estructura molt diferent cadascun d’ells, en els quals es detecta una alternança de trets inequívocament ibèrics amb d’altres de possible filiació exògena, molt probablement grega. Per tot això es tracta d’un jaciment privilegiat per a l’estudi de les situacions de contacte colonial, amb escenaris de probable conflicte. Igualment permet aprofundir en qüestions relatives a la definició de la identitat cultural ibèrica, sovint problemàtica en un punt de frontera entre foceus i indiketes.

Aquests temes seran explicats pel professor que ens acompanyarà, algú que coneix de primera mà el jaciment de Pontós. I tot això en un paratge excepcional de la plana alt empordanesa, als peus del Santuari de la Mare de Déu del Mont i amb el mític massís del Canigó en l’horitzó. Ja veieu, Amics i Amigues, que aquesta Sortida reuneix tots els ingredients: arqueologia, entorn natural i... també un bon dinar!!

Rebreu informació detallada d’aquesta Sortida Cultural  (itinerari, visites, restaurant on es dinarà, preu socis i preu acompanyants no-socis, etc.).

Este sitio web utiliza cookies. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Obtener más información .