02-06-2021 ACTIVITAT ONLINE: Çatalhöyuk, el salt endavant de la Prehistòria (REPROGRAMACIÓ))

  • Lecture about Achaelogy
  • CRISTINA BELMONTE

   Arqueòloga. Llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 2 of june of 2021 to 19.00

AVÍS:

LES PLACES PER ASSISTIR PRESENCIALMENT A AQUESTA CONFERÈNCIA ESTAN EXHAURIDES.

EN CAS DE QUE JA T'HI HAGUESSIS INSCRIT, NO HAS DE FER RES. SENZILLAMENT PERSONAR-TE AL MUSEU EGIPCI DE BARCELONA EL DIA I L'HORA INDICATS MÉS AMUNT.

EN CAS DE QUE T'HAGIS QUEDAT SENSE PLAÇA, T'OFERIM LA POSSIBILITAT DE SEGUIR LA CONFERÈNCIA ONLINE; NOMÉS HAS D'INSCRIURE'T PERQUÈ NOSALTRES T'ENVIEM LA CONNEXIÓ TELEMÀTICA.

Çatalhöyük és una ciutat situada a la península d’Anatòlia, en concret a la plana de Konya (Turquia). Damunt de dos petits monticles i en una extensió de 13 hectàrees hi van viure més de 8.000 persones durant el Neolític (7400-6000 aC). Els seus pobladors eren sedentaris, practicaven una economia de subsistència i vivien en cases enganxades unes amb les altres, a les quals s’hi accedia pel sostre. Cases amb un ric simbolisme a les parets i, a sota mateix del paviment, els seus morts enterrats. Les extraordinàries dimensions, la densitat d’edificacions i la riquesa simbòlic-artística han propiciat una aura icònica al jaciment.

Ara bé, allò que el fa excepcional és la minuciosa informació que ens aporta sobre la vida quotidiana i, tanmateix, sobre la significació que les cases tenien dins la societat.

Amb tot, si l’estudi i el coneixement de Çatalhöyük han estat possibles és gràcies als 25 anys d’investigacions dutes a terme en aquest conjunt urbà, liderades per Ian Hodder, realitzades per un equip internacional (format per 160 investigadors de 23 països, adscrits a 36 subdisciplines diferents), i distingides per l’aplicació de tècniques d’avantguarda en el camp de l’Arqueologia.

🚩 LA CONFERÈNCIA SERÀ PRESENCIAL SEMPRE QUE AIXÒ SIGUI POSSIBLE.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.