13-10-2021 Fa Shian i Tsuang Shang. Monjos viatgers a la Ruta de la Seda

 • new
  • Lecture about Ancient Near East
  • DR. ALBERT ISIDRO

   Traumatòleg de l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Paleopatòleg

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 13 of october of 2021 to 19.00

L’any 1271, Marco Polo va acompanyar Nicollo (el seu pare) i Maffeo (llur tiet) en el viatge que l’havia de portar des de Venècia fins a l’altre extrem del món conegut, concretament Dadu (actual Beijing), on hi fou rebut per la cort del Kubilai Khan, net de Genghis Khan i primer emperador de la dinastia Yuan. Un periple sens dubte desconegut i, tanmateix, farcit de nous coneixements.

Malgrat tot, més de sis-cents anys abans de Marco Polo, dos monjos budistes anomenats Tsuang Shan i Fa Shiang havien sortit de les seves capitals de l’Imperi xinès per iniciar una ambiciosa aventura: endinsar-se en un Oest desconegut i ple de perills per, després de recorre part de l’Àsia central, arribar a allò que actualment es coneix com Extrem Oriental de la Ruta de la Seda. Seguidament, ambdós monjos varen girar cap el sud, fins arribar al subcontinent indi.

El motiu d’aquests viatges no va ser comercial, ni tan sols exploratori, ans al contrari: Tsuang Shan i Fa Shiang varen anar a la cerca de la ‘Veritat’ en l’àmbit de la religió budista.

Deserts implacables, colls de muntanyes coberts de neu eterna, selves tropicals i llargues travessies marítimes foren el preu que hagueren de pagar per, després d’inacabables anys d’absència, assolir el ple coneixement del budisme i dur-lo a la cort de l’emperador xinès.

IMPORTANT:

Aquesta conferència és híbrida, és a dir, s'oferirà simultàniament en format PRESENCIAL i ONLINE.

En cas de que optis per seguir-la ONLINE, cal que ho indiquis en el moment de fer la reserva a l'apartat d'Observacions, senzillament escrivint-hi la paraula "ONLINE".

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.