17-06-2021 ACTIVITAT PRESENCIAL: Saqqara. Tombes-temple i hipogeus del Regne Nou (RAE LII)

 • new
  • Lecture about Ancient Egypt
  • PROF. LUIS MANUEL GONZÁLVEZ
   Egiptòleg i arqueòleg. Conservador del Museu Egipci de Barcelona. Director de la Missió Arqueològica a Sharuna.

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 17 of june of 2021 to 19.00

Saqqara, un jaciment tradicionalment associat al Regne Antic, continuarà utilitzant-se en èpoques posteriors.

Així doncs, com a confirmació de que Memfis va mantenir el seu rol de capital econòmica del país, molts personatges importants del Regne Nou varen construir les seves tombes a Saqqara.

Destaquen els hipogeus de l’àrea del Bubasteion (el d’Aper-el, visir d’Akhenaton, o el de Maia, nodrissa de Tutankhamon) i, més destacades des del punt de vista arquitectònic, les singulars tombes-temple que formen un extens conjunt al sud del complex funerari d’Unas.

Entre aquestes hi figuren la del General de l’Exèrcit al servei de Tutankhamon, el futur faraó Horemheb, la del tresorer Maia (regnat de Tutankhamon), o les d’alguns dignataris ramèssides (Paser o Tia).

IMPORTANT: AFORAMENT PRESENCIAL MOLT LIMITAT DEGUT A LES MESURES SANITÀRIES ENCARA VIGENTS. UN COP S'HAGIN EXHAURIT LES PLACES DISPONIABLES A L'AULA, NO PATEIXIS PERQUÈ SEMPRE TENS L'OPCIÓ DE SEGUIR LA CONFERÈNCIA DES DE CASA TEVA, VIA ONLINE.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.