30-06-2021 ACTIVITAT PRESENCIAL: Saqqara. El Serapeu i els cementiris d’animals sagrats. Tombes saïtes i perses (RAE LIII)

 • new
  • Lecture about Ancient Egypt
  • PROF. LUIS MANUEL GONZÁLVEZ
   Egiptòleg i arqueòleg. Conservador del Museu Egipci de Barcelona. Director de la Missió Arqueològica a Sharuna.

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 30 of june of 2021 to 19.00

L’any 1851, inspirat pel text del geògraf grec Estrabó, Auguste Mariette va descobrir el Serapeu, el lloc d’enterrament dels toros Apis, amb un extens repertori d’esteles commemoratives i una vintena d’enormes sarcòfags monolítics.

El que es considera com l’animal sagrat més emblemàtic dels egipcis no estava sol: treballs arqueològics posteriors han permès identificar sota el desert de Saqqara quilòmetres de galeries i cambres amb animals momificats; milions de babuïns, gats, gossos, ibis, falcons, xacals, i d’altres espècies testimonien de manera aclaparadora el fort arrelament del culte als animals sagrats durant els darrers segles de la civilització faraònica.

Finalment, entre els monuments característics de la Baixa Època s’ha de fer menció de les tombes saïtes i perses i els seus sofisticats sistemes de seguretat.

IMPORTANT: AFORAMENT PRESENCIAL MOLT LIMITAT DEGUT A LES MESURES SANITÀRIES ENCARA VIGENTS. UN COP S'HAGIN EXHAURIT LES PLACES DISPONIABLES A L'AULA, NO PATEIXIS PERQUÈ SEMPRE TENS L'OPCIÓ DE SEGUIR LA CONFERÈNCIA DES DE CASA TEVA, VIA ONLINE.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.