CONFERÈNCIA ONLINE: Saqqara. Els conjunts funeraris reials de les dinasties IV-VI (RAE L)

  • Lecture about Ancient Egypt
  • LUIS M. GONZÁLVEZ

   Egiptòleg i arqueòleg. Conservador del Museu Egipci de Barcelona

  • CONFERÈNCIA ONLINE VIA GOOGLE MEET
  • 23 of february of 2021 to 19.00

En essència, els cementiris reials de les dinasties IV i V foren les necròpolis de Giza i Abusir, respectivament. No obstant això, a Saqqara s’hi troben algunes excepcions a aquesta regla, concretament els conjunts funeraris de Shepsheskaf (dinastia IV) i d’Userkaf i Unas (dinastia V), cadascun d’ells amb les seves peculiaritats (la forma de mastaba del monument de Shepsheskaf o, per primer cop, l’aparició a les parets del corredors i les cambres de la piràmide d’Unas dels Textos de les Piràmides).

Els faraons de la dinastia VI, des de Teti fins a Pepi II, utilitzaren únicament la necròpolis de Saqqara, si bé agrupant-se en el sector anomenat Saqqara Sud, amb l’excepció de Teti. Uns conjunts que són dignes representants dels últims moments de la primera gran època d’esplendor de l’Egipte faraònic.

💻 IMPORTANT: LA SESSIÓ ES REALITZARÀ A TRAVÉS DE GOOGLE MEET.

Un cop hàgim rebut la teva reserva, t'enviarem un correu electrònic amb les instruccions pertinents perquè puguis fer la connexió i seguir la conferència.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.