CONFERÈNCIA PRESENCIAL: «He fet un temple més gran que el de Salomó». La Constantinoble de Teodosi II i de Justinià I, ss V-VI dC (REPROGRAMACIÓ)

  • Lecture about Late Antiquity
  • DR. CARLES BUENACASA

   Doctor en Història Antiga. Especialista en Món Clàssic i Antiguitat Tardana

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 12 of april of 2021 to 19.00

Constantí I inicià l’any 324 la construcció d’una capital epònima, Konstantinopolis. Ara bé, després de la seva mort (337), cap dels seus successors immediats volgueren residir-hi. No fou fins als temps de Teodosi I que la ciutat es consolidà, ja de manera definitiva, com a capital de l’Orient romà. Des d’aleshores, fou embellida amb edificis tan espectaculars com la gran cisterna, les muralles teodosianes i la magnífica catedral de Santa Sofia.

Malgrat tot, dos són els noms que cal associar amb el seu engrandiment urbanístic: Teodosi II i Justinià I (a qui veiem representat al mosaic com un nou Constantí), les obres dels quals encara recorden als turistes d’avui dia la grandesa d’aquesta mil·lenària capital bizantina.

🚩 LA CONFERÈNCIA SERÀ PRESENCIAL SEMPRE QUE AIXÒ SIGUI POSSIBLE.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.