CONFERÈNCIA PRESENCIAL: Religió, poder i territori. Una aproximació al monacat dels comtats catalans alt-medievals, ss IX-X (REPROGRAMACIÓ)

  • Lecture about History
  • DR. XAVIER COSTA BADIA

   Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 19 of april of 2021 to 19.00

Quan passegem per la Catalunya actual, admirant els nombrosos vestigis que han perdurat d’èpoques passades, ens adonem que durant molts anys aquesta va ser una terra de castells i monestirs. Pràcticament cada turó i cada vall compta amb el seu. I és que, centrant-nos en el cas particular dels cenobis, durant els segles IX-X se’n fundaren més d’un centenar en el territori que llavors conformava els comtats catalans. Per què un nombre tan elevat de fundacions monàstiques? Quin rol jugaren aquests centres en l’articulació del territori i de la societat del seu moment?

Aquestes són algunes preguntes que respondrem en aquesta conferència, en la qual ens aproximarem al fenomen monàstic des d’una perspectiva holística i intentarem visualitzar amb claredat com els diferents monestirs es relacionaren amb el seu entorn natural i, sobretot, amb la societat que els va promoure.

🚩 LA CONFERÈNCIA SERÀ PRESENCIAL SEMPRE QUE AIXÒ SIGUI POSSIBLE.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.