Entre Osona i el Ripollès. Descobrint Santa Maria de Besora, una necròpolis en ús continu des dels ibers fins als carlins

  • Cultural outing about Achaelogy
  • DR. ALBERT ISIDRO

   Traumatòleg de l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Paleopatòleg

  • Visita cultural al Gironès
  • 13 of june of 2020 to (TOT EL DIA)

En relació a la conferència del 20 de maig, us proposem passar de la teoria a la pràctica i visitar el conjunt monumental del Castell i l’Església de Santa Maria de Besora. A cavall d’Osona i del Ripollès, aquest conjunt arqueològic, restaurat fa poc, presenta una particularitat que el converteix en un indret molt especial que cal visitar: al seu cim, a tocar dels núvols, homes i dones que van des dels ibers fins als carlins hi han estat enterrats.

De la mà d’un especialista que coneix prou bé el jaciment, el Dr. Albert Isidro, descobrirem ‘in situ’ com aquest bell paratge ha estat lligat a noms propis tan importants com l’Abadessa Emma de Sant Joan de les Abadesses (filla de Guifré el Pilós), la Comtessa Ermessenda de Carcassona, Guillem Ramon de Montcada, el rei Pere el Gran, o el bandoler Joan Sala i Ferrer ‘Serrallonga’.

Quan s’acosti la data, rebreu informació detallada d’aquesta Sortida Cultural (preus, horaris, etc.).

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.