FÒRUM LITERARI: Paraules de vida, paraules de mort (Perennia i Hybrida)

  • Literary Forum about Classical antiquity
  • MÒNICA MIRÓ I VINAIXA

   Llicenciada en Filologia Clàssica i en Filologia Romànica. Màster en Història de les Religions. Autora dels llibres

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 22 of april of 2020 to 19 h

En el llibre Perennia (edició bilingüe llatí-català: Barcelona, Godall, 2015; edició bilingüe llatí-espanyol: Barcelona, Godall, 2016), l’autora aplega i tradueix un conjunt d’epitafis poètics llatins de caràcter epigràfic, que han gaudit d’una gran acollida per part dels lectors contemporanis.

Aquestes paraules de pedra erigides contra l’oblit i la mort són la prova que la bona poesia conjura el temps i fa menys efímers els seus protagonistes, homes i dones que van morir, en alguns casos, fa més de dos mil anys i que, això no obstant, continuen vius a través de la paraula escrita.

Per la seva banda, a Hybrida (Barcelona, Godall, 2019), construeix un discurs sobre el temps, la vida i la mort servint-se de dues estrofes orientals (haikus i tankes, simples o encadenats) on convergeix també el pòsit de la tradició clàssica occidental. Càpsules líriques a mig camí entre les notes sensorials i les indagacions morals que bateguen amb una força extraordinària, senzilla i profunda a la vegada. En aquest Fòrum “doble”, nascut a propòsit dels llibres de poesia Perennia i Hybrida i sobre la força de l’escriptura com a celebració de l’existència, l’autora ens parlarà de la seva trajectòria literària, dels projectes futurs en el camp de l’escriptura i del valor de la poesia per oferir respostes fins i tot a les preguntes que no han estat formulades explícitament.

Reflexions especialment interessants sobre les obres que no passen de moda fetes la vigília de Sant Jordi.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.