RAE XLVII: Daixur, les dues piràmides del faraó Esnofru. Faraons, reines, princeses i joies: els recintes funeraris de la dinastia XII

 • new
  • Lecture about Ancient Egypt
  • LUIS M. GONZÁLVEZ

   Egiptòleg i arqueòleg. Conservador del Museu Egipci de Barcelona

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 7 of september of 2020 to 19.00

A l’oest de Memfis, i durant l’època arcaica i el Regne Antic, es va anar definint l’extensa necròpolis memfita limitada per Abu Roash, al nord, i Daixur, al sud. Comencem el recorregut per Daixur, on visitarem els dos conjunts funeraris destinats al faraó Esnofru, fonamentals per entendre les primeres passes del procés constructiu de les piràmides.

De fet, si hi ha un jaciment que mereixi el nom de cementiri reial de la dinastia XII, és el de Daixur, on tres dels seus representants (Amenemhat II, el seu nét Sesostris III i besnét, Amenemhat III) erigiren els corresponents recintes funeraris.

A més de ser bons exemples de la variabilitat quant a materials constructius, tipus i disposició d’estructures, les seves cambres funeràries (especialment les de les reines i les princeses) han proporcionat el conjunt de joies més representatiu de l’època daurada d’aquestes sofisticades i exquisides produccions.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.