19-04-2021 ACTIVITAT ONLINE: Religió, poder i territori. Una aproximació al monacat dels comtats catalans alt-medievals, ss IX-X (REPROGRAMACIÓ)

  • Finalizado
    • Conferencia sobre Historia
    • DR. XAVIER COSTA BADIA

      Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona

    • Fundació Arqueològica Clos
    • 19 de abril de 2021 a las 19.00

AVÍS:

LES PLACES PER ASSISTIR PRESENCIALMENT A AQUESTA CONFERÈNCIA ESTAN EXHAURIDES.

EN CAS DE QUE JA T'HI HAGUESSIS INSCRIT, NO HAS DE FER RES. SENZILLAMENT PERSONAR-TE AL MUSEU EGIPCI DE BARCELONA EL DIA I L'HORA INDICATS MÉS AMUNT.

EN CAS DE QUE T'HAGIS QUEDAT SENSE PLAÇA, T'OFERIM LA POSSIBILITAT DE SEGUIR LA CONFERÈNCIA ONLINE; NOMÉS HAS D'INSCRIURE'T PERQUÈ NOSALTRES T'ENVIEM LA CONNEXIÓ TELEMÀTICA.

Quan passegem per la Catalunya actual, admirant els nombrosos vestigis que han perdurat d’èpoques passades, ens adonem que durant molts anys aquesta va ser una terra de castells i monestirs. Pràcticament cada turó i cada vall compta amb el seu. I és que, centrant-nos en el cas particular dels cenobis, durant els segles IX-X se’n fundaren més d’un centenar en el territori que llavors conformava els comtats catalans. Per què un nombre tan elevat de fundacions monàstiques? Quin rol jugaren aquests centres en l’articulació del territori i de la societat del seu moment?

Aquestes són algunes preguntes que respondrem en aquesta conferència, en la qual ens aproximarem al fenomen monàstic des d’una perspectiva holística i intentarem visualitzar amb claredat com els diferents monestirs es relacionaren amb el seu entorn natural i, sobretot, amb la societat que els va promoure.

🚩 LA CONFERÈNCIA SERÀ PRESENCIAL SEMPRE QUE AIXÒ SIGUI POSSIBLE.