CONFERÈNCIA ONLINE: Saqqara. Mastabes i hipogeus del Regne Antic (RAE LI)

  • Conferencia sobre Antiguo Egipto
  • LUIS M. GONZÁLVEZ

   Egiptòleg i arqueòleg. Conservador del Museu Egipci de Barcelona

  • CONFERÈNCIA ONLINE VIA GOOGLE MEET
  • 17 de marzo de 2021 a las 19.00

Les primeres grans estructures d’enterrament van veure la llum a Saqqara durant el període arcaic; tombes conegudes com a mastabes, fetes amb tovot i ocupades per faraons i personatges de l’elit. A la dinastia III, amb la incorporació de la piràmide com a component de la tomba reial, la mastaba assumí el seu rol de tomba privada per excel·lència.

Si bé hi ha alguns exemples extraordinaris com la tomba de Hesyre, no fou fins la dinastia V que Saqqara començà a omplir-se de “camps de mastabes” de personatges privats desplegats al voltant dels conjunts funeraris d’aquells faraons a què havien servit (Unas i Teti, especialment, amb les mastabes de Mereruka, Kagemni, Ankhmahor, Nebet o Idut); altres mastabes s’agruparen al nord-oest del recinte de Djesert (Ti, Ptahhotep o Akhethotep).

L’extracció de pedra local va crear grans fosses les parets, de les quals van ser aprofitades en l’excavació de tombes rupestres o hipogeus; a la calçada d’Unas s’hi han conservat algunes, com ara les de Nefer o Irukaptah.

💻 IMPORTANT: LA SESSIÓ ES REALITZARÀ A TRAVÉS DE GOOGLE MEET.

Un cop hàgim rebut la teva reserva, t'enviarem un correu electrònic amb les instruccions pertinents perquè puguis fer la connexió i seguir la conferència.

Este sitio web utiliza cookies. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Obtener más información .