07-05-2024 Mujeres de poder en la sociedad Moche

    • Marisa Sánchez David

      Doctora en Art per la Universitat Autónoma de Barcelona. Professora d'Arqueologia, Història, Art de Pròxim Orient i Art Precolombí

    • Museu Egipci de Barcelona
    • 7 de mai de 2024 à de 19.00 a 20.30

Durant els darrers anys les investigacions realitzades al territori de la costa peruana han identificat diferents artefactes a les excavacions i nombrosos aspectes referents al rol de la dona s'han pogut identificar, en particular, aquells rols que fan referència a llur paper com a mediadores i interlocutores en societats d'àmbit comunitari. Algunes d'aquestes dones van traspassar, mitjançant les imatges (pictòriques i/o escultòriques), la línia divisòria del temps per mostrar-nos, en el present, l'important paper que exerciren i les principals funcions que van desenvolupar.

En aquesta ocasió ens aproparem a conèixer quines eren aquestes principals funcions socials com a sacerdotesses, figures oraculars, endevines, bruixes, curanderes, remeieres i llevadores. Elles van representar el principi femení que contemplava la fertilitat i la força sobrenatural, però al mateix temps, el coneixement i una gran saviesa ancestral. Tot aquest àmbit es va desenvolupar sota els auspicis d'una poderosa ideologia sustentada per un panteó de deus de caràcter dual.