02-06-2022 Llibres d’ahir, d’avui, de demà "Laura a la ciutat dels sants", de Miquel Llor

  • Finished
    • Literary Forum about Literature
    • Anna Bou. Filòloga

    • Museu Egipci de Barcelona
    • 2 of june of 2022 to 19.00

Tot just sortim de la celebració del bicentenari de l’autor de Madame Bovary, l’any 2021, ens permet reprendre amb joia el cicle literari, tot rellegint la novel·la d’una heroïna al més estil de Flaubert. El seu nom és Laura, el seu autor és Miquel Llor (1894-1966). Amb aquest nom literari tan emblemàtic, la novel·la tingué, en els anys trenta, una exitosa rebuda plena d’opinions diferents, però no tan polèmiques com la protagonista de l’obra de Flaubert.

Què farà la nostra protagonista en una ciutat plena de sants, emboirada i un pèl mesquina? Laura, més a prop de la dama angelicata, d’una sensibilitat superior i refinada, serà víctima o bé un personatge subversiu?

Ella,  que és un homenatge a totes les heroïnes de ficció, educades en coses belles i inútils, en què les lectures els confegeixen un món propi i que el real les desil·lusiona ens demanem quina esperança queda per a la pobra Laura.

Veniu i ho sabreu. Ho descobrirem  tots junts, llegint-la, parlant-ne, com sempre,  amb les vostres preguntes i intervencions.  Us hi esperem.