20-10-21: La deessa Hathor i els seus misteris

 • nuevo
  Finalizado
  • Conferencia sobre Antiguo Egipto
  • PILAR CASALS MIRET

   Llicenciada en Història, esp. Hª Antiga, UB. Diploma i Màster en Egiptologia, UAB. Graduada en Ciències Religioses, ISCREB

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 20 de octubre de 2021 a las 19.00

La concepció religiosa d’una civilització és el portal per al coneixement sobre la seva manera d’entendre i situar-se en el món.

A l'antic Egipte, les divinitats acostumen a presentar-s'hi mitjançant manifestacions múltiples, les quals van ampliant-se amb el pas del temps, podent, fins i tot, situar les seves arrels en l’època predinàstica.

És, precisament, el cas de la deessa Hathor, centre d’atenció de la present conferència.

Aquesta divinitat celeste es va presentar sota diferents manifestacions que van anar enriquint i complexificant la seva figura al llarg dels segles i mil·lennis.

Conèixer els seus epítets no només ens ajuda a desvelar quin era el seu paper en el marc de la religió egípcia, sinó que alhora ens connecta i il·lumina alguns detalls de la vida dels antics habitants del Nil.

IMPORTANT:

Aquesta conferència és híbrida, és a dir, s'oferirà simultàniament en format PRESENCIAL i ONLINE.

En cas de que optis per seguir-la ONLINE, cal que ho indiquis en el moment de fer la reserva a l'apartat d'Observacions, senzillament escrivint-hi la paraula "ONLINE".