27-09-21: L’enigma dels terapeutes i les terapèutides

 • nuevo
  Finalizado
  • Conferencia sobre Antiguo Egipto
  • PILAR CASALS MIRET

   Llicenciada en Història, esp. Hª Antiga, UB. Diploma i Màster en Egiptologia, UAB. Graduada en Ciències Religioses, ISCREB

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 27 de septiembre de 2021 a las 19.00

Des de la seva fundació, Alexandria va ser cruïlla de cultures, connectant la terra d’Egipte amb el Mediterrani d’una manera més que estreta. I és que la ciutat suposava la trobada entre grecs, egipcis i jueus.

En aquest context, Filó d’Alexandria, el filòsof jueu a què veiem a la imatge que il·lustra aquesta ponència, parlà en la seva obra De vita contemplativa sobre la figura dels terapeutes i les terapèutides.

Però, qui eren realment? Què en sabem d’ells?

A través de l’obra d’aquest autor ens aproparem a aquesta comunitat contemplativa d’origen jueu, que va viure a tocar de la ciutat d’Alexandria, però apartats d’aquesta, i que l’autor ens situa a la primera meitat del segle I dC, veient-ne les possibles influències tant hel·lenistes com egípcies.

Dit d'altra manera, ens aproparem a una de les obres de referència de la literatura jueva intertestamentària.

IMPORTANT:

Aquesta conferència és híbrida, és a dir, s'oferirà simultàniament en format PRESENCIAL i ONLINE.

En cas de que optis per seguir-la ONLINE, cal que ho indiquis en el moment de fer la reserva a l'apartat d'Observacions, senzillament escrivint-hi la paraula "ONLINE".