Alexandre el Gran, entre el mite i la tragèdia

 • nuevo
  Finalizado
  • Conferencia sobre Mundo Clásico
  • DR. BORJA ANTELA-BERNÁRDEZ
   Doctor en Història Antiga. Professor agregat de la UAB

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 19 de septiembre de 2018 a las 19h

Alexandre el Gran és, sens dubte, un dels personatges més icònics i coneguts del món antic. La seva vida, plena de glòria insuperable i de fites sobrehumanes, han inspirat des de la seva mort, esdevinguda a Babilònia el 323 aC, fins als nostres dies. Molts han intentat seguir les seves passes.

Ara bé, poques vegades ens preguntem per allò que inspirà el propi Alexandre a emprendre una odissea tan aventurada com la seva, o quins foren els seus models per arriscar i superar-se. En aquesta conferència ens proposem fer una revisió de la vida d'Alexandre, però no des de la seva biografia, sinó des de llurs obsessions.

Passarem revista als models que va fer servir Alexandre per justificar el seu poder, per adreçar les seves accions i, sobretot, per arribar fins als confins del món, declarant-se ell mateix un autèntic déu en vida.

Malgrat això, rere el mite d’Alexandre hi ha, també, una tragèdia, en la qual rau la seva autèntica grandesa: la inimitable natura fascinant com és la seva inevitable humanitat.