CONFERÈNCIA ONLINE: Els Textos de les Piràmides: un debat obert (REPROGRAMACIÓ)

 • Finalizado
  • Conferencia sobre Antiguo Egipto
  • TANIA MUÑOZ RUIZ

   Graduada en Arqueologia. Postgrau en Egiptologia, UAB

  • CONFERÈNCIA ONLINE VIA GOOGLE MEET
  • 3 de marzo de 2021 a las 19.00

Els Textos de les Piràmides són el corpus religiós i funerari més antic de la història de la humanitat. En base a ell, els egipcis desenvoluparen una tradició textual que, tot i anar canviant de suports, esdevingué una de les bases per a la seva religiositat. D’aquí que, des d’antic, hagi estat un tema àmpliament abordat. No obstant, encara avui dia són un focus de debat dins les creences funeràries egípcies. La concepció del més enllà dels egipcis ha fet pensar que aquests textos tenen una disposició concreta segons l’arquitectura de les piràmides on es troben esculpits, i que, per tant, hi hauria una simbologia relacionada amb el viatge que l’ànima havia de fer per la piràmide per tal d’arribar al més enllà. Aquesta teoria, però, no és acceptada per tots els investigadors; alguns sostenen que l’arquitectura interna de les piràmides no és una condició per al seu contingut textual.

En aquesta conferència, que reprogramem en format ONLINE per tal de garantir-ne la seva realització (atès que ha estat postergada en dues ocasions), donarem a conèixer les diferents postures al voltant d’aquest debat, tenint en compte l’anàlisi arquitectònic i el seu context mitològic-ritualístic.

💻 IMPORTANT: LA SESSIÓ ES REALITZARÀ A TRAVÉS DE GOOGLE MEET.

Un cop hàgim rebut la teva reserva, t'enviarem un correu electrònic amb les instruccions pertinents perquè puguis fer la connexió i seguir la conferència.