10-11-21: L'univers de les 'fake news'

 • nouveau
  Fin
  • SR. ADRIÀ LABORDA

   Periodista fact-checking
   Agence France Presse (AFP)

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 10 de novembre de 2021 à 19.00

Us heu creat mai perfils a les xarxes socials?
Heu compartit alguna vegada una imatge amb els vostres familiars o amics, i després heu descobert que era un muntatge?
Heu reenviat alguna notícia sense obrir l’enllaç prèviament només perquè el titular era cridaner?

Avui dia, la verificació d’informació s’ha convertit en una pràctica imprescindible per (sobre)viure a l’època de la sobreinformació, on el veritable repte és saber destriar el que és cert del que no ho és...

L’Agence France Presse (AFP), pionera de les agències de notícies internacionals des dels seus inicis fa més de 180 anys, va crear AFP Factual el juny del 2018 amb l’objectiu de verificar totes aquelles informacions que circulen a les xarxes socials de forma viral.

Al bell mig de tot aquest univers, naturalment també hi trobem notícies o, si més no, indicis vinculats amb l'antic Egipte que ens poden deixar ben bocabadats...

Aquesta conferència serà impartida per un especialista de primer ordre en la matèria de les 'fake news', que ha tingut la gentilesa d'acceptar la invitació del Museu Egipci de Barcelona per venir a parlar-nos en primícia i en exclusiva d'un camp sens dubte apassionant, alhora que encara desconegut per a la gran majoria.

IMPORTANT:

Aquesta conferència és híbrida, és a dir, s'oferirà simultàniament en format PRESENCIAL i ONLINE.

En cas de que optis per seguir-la ONLINE, cal que ho indiquis en el moment de fer la reserva a l'apartat d'Observacions, senzillament escrivint-hi la paraula "ONLINE".