24-02-2022 El cos xinès. Concepcions, arts i sabers

  • Fin
    • Dr. Manel Ollé Rodríguez. Professor en història i cultura de la Xina moderna i contemporània al Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

    • Museu Egipci de Barcelona
    • 24 de février de 2022 à 19.00

Contemplar les concepcions del cos en la tradició xinesa ens obre alhora tot de portes fascinants. Veurem en aquesta xerrada com se l’imagina i com se’l representa en el llenguatge, o en l’art. Analitzarem com el cos reflecteix tota una manera d’entendre el món i com esdevé camp de batalla de jerarquies, institucions i de diferents corrents de pensament. Parlarem del concepte de salut i de malaltia. Parlarem de les tradicions mèdiques, de preservació i nodriment de la salut. Parlarem de les arts marcials.  Contemplarem el paper del cos en els rituals, en les religions i les tradicions místiques. Veurem les jerarquies i les opressions de gènere, i les seves concepcions i pràctiques de sexualitat.

IMPORTANT:

Aquesta conferència és híbrida, és a dir, s'oferirà simultàniament en format PRESENCIAL i ONLINE.

En cas de que optis per seguir-la ONLINE, cal que ho indiquis en el moment de fer la reserva a l'apartat d'Observacions, senzillament escrivint-hi la paraula "ONLINE".