26-10-21: Escarabeus i escarabats dels fons museístics del Museu Egipci de Barcelona. Estudi dels usos i significat d’un dels amulets animals més important de l’antic Egipte

 • nouveau
  Fin
  • MAITE RADA CABALLÉ

   Llicenciada en Història per la UB. Màster en Egiptologia per la Fundació Clos

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 26 de octobre de 2021 à 19.00

La cultura faraònica va donar forma animal a molts dels seus déus els quals, a més, tenien assignades moltes i variades funcions.

En aquesta conferència ens proposem acostar-nos a un d'aquests animals, l'escarabat egipci, així com a les teories segons les quals s'erigí en representació d’un déu fonamental dins la concepció del món: Khepri.

A més, es convertí en un amulet de protecció absoluta, particularitat que s'ha perllongat en el temps fins arribar avui dia sota la connotació de l'escarabat com a portador de bona sort.

Per tal de contextualitzar la nostra explicació, ens ajudarem de les peces i de les representacions que es conserven al Museu Egipci de Barcelona. Gràcies a elles, veurem des d'una òptica real les funcions que tenia l'escarabat i, tanmateix, coneixerem l’autèntic significat i ús que els antics egipcis li varen donar al llarg de la seva història.

IMPORTANT:

Aquesta conferència és híbrida, és a dir, s'oferirà simultàniament en format PRESENCIAL i ONLINE.

En cas de que optis per seguir-la ONLINE, cal que ho indiquis en el moment de fer la reserva a l'apartat d'Observacions, senzillament escrivint-hi la paraula "ONLINE".