Mòmies pels déus: Capacocha o el sacrifici a les altures gelades dels Andes

 • Fin
  • Dimecres 24 de febrer 2016, 19 hores

   Mòmies pels déus: Capacocha o el sacrifici a les altures gelades dels Andes

   DRA. ARIADNA BAULENAS I PUBILL. Directora de l’Institut de Cultures Americanes Antigues. Investigadora del Grup de Recerca Seminari de Topografia Antiga, Universitat Rovira i Virgili

   IDIOMA: CATALÀ

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 24 de février de 2016 à 19 hores

Amb el nom «Capacocha» coneixem una cerimònia inca consistent en el sacrifici de nens i adolescents, que havien de ser portats fins les glaceres dels Andes(nevados), on eren drogats, emborratxats o colpejats per després ser abandonats entre el gel. D’allà ja no en despertarien sinó que moririen congelats. Aquesta pràctica es duia a terme per acontentar les divinitats de les muntanyes (apus) i dels fenòmens meteorològics. Tanmateix, aquesta pràctica religiosa tenia una dimensió sociopolítica de gran transcendència pel manteniment de l’statu quo imperial. En aquesta conferència estudiarem la Capacocha per descobrir-ne la seva funció més enllà del culte religiós. Autor de la imatge: John Reinhard.

Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l’utilisation de cookies. Obtenir plus d’information.