Troballes antropològiques de Tutmosis III en el marc del Temple Project (resultats campanya 2017)

 • Finished
  • Lecture about Ancient Egypt
  • DR. ALBERT ISIDRO

   Traumatòleg de l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Paleopatòleg

  • Fundació Arqueològica Clos
  • 19 of march of 2019 to 19h

Des de 2006, l’equip hispano-egipci de l’Academia de Bellas Artes Isabel de Hungría, de Sevilla, i el Supreme Council of Antiquities assumiren els treballs de restauració del Temple del Milions d’Anys de Tutmosis. Aquesta estructura arquitectònica està situada a la riba occidental de Luxor, concretament a la zona d’el-Khokha, en les diverses campanyes han anat apareixent de forma progressiva una gran quantitat de restes humanes.

Aquestes restes pertanyen a dues poblacions ben diferenciades: una d’inicis de Regne Mitjà (dinasties XI-XIII) i l’altra de Baixa Època (dinasties  XXV i XXVI). Els individus que s’han pogut estudiar són uns dos-cents, essent esquelets prop d’un 50%, la majoria d’ells amb connexió anatòmica i mòmies.

Presentem algunes de les novetats, quant a l’estudi antropològic, dels individus estudiats, així com les seves patologies més importants.

This space uses cookies. If you continue to browse we shall consider this use acceptance the use of cookies. Receive more information.